Tenis: Roger Federer a triumfat pentru a şaptea oară în turneul de la Halle

Tenismanul elvețian Roger Federer a câștigat pentru a șaptea oară în cariera sa turneul ATP de la Halle (Germania), dotat cu premii în valoare de 711. euro, învingându-l duminică în finală, 7-6 (7/2), 7-6 (7/3), pe columbianul Alejandro Falla.

În vârstă de 32 ani, Federer a obținut cu această ocazie al 79-lea trofeu din cariera sa în circuitul ATP și al doilea din acest sezon după cel de la Dubai, la finele lunii februarie.

Jucătorul din Țara Cantoanelor se prezintă într-o formă foarte bună cu o săptămână înaintea turneului de Mare Șlem de la Wimbledon, pe care l-a câștigat, de asemenea, de șapte ori până acum.

„Mă bucur pentru această victorie și sper să continui să joc bine și în săptămânile următoare”, a declarat Federer după victoria de la Halle, singurul turneu pe iarbă din Germania.

Adversarul său, Alejandro Falla (30 ani, numărul 69 mondial) a eșuat, în schimb, în tentativa de a câștiga primul său titlu ATP, la un an după o primă finală pierdută, la Bogota. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata