Tentativă de luare de ostatici la o şcoală din Moscova: Atacatorul – un elev de nota zece

Parchetul rus a formulat trei capete de acuzare împotriva autorului tentativei de luare de ostatici, luni, la o şcoală din Moscova – luare de ostatici, crimă şi agresiune împotriva unui reprezentant al forţelor de ordine, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei de anchetă de pe lângă Parchetul General, Vladimir Markin.

După ce s-a spus că bărbatul înarmat care a sechestrat mai mult de 20 de elevi într-o clasă şi un profesor, s-a aflat că acesta este chiar unul din elevii şcolii dintr-o clasă mai mare şi un elev de nota zece, relatează ITAR-TASS şi RIA Novosti.

Conform primelor informaţii despre incident, care au început să vină în jurul orei locale 12.00, un tânăr, înarmat cu două puşti, a intrat în şcoala nr.263 din cartierul Otradnoie (nord-estul Moscovei), după ce l-a ameninţat că îl împuşcă pe gardianul care asigura paza instituţiei de învăţământ.

El s-a îndreptat spre clasa unde se desfăşura ora de biologie şi unde se aflau mai mult de 20 de elevi – între 24 şi 29, conform unor surse – şi un profesor.

Între timp, gardianul a reuşit să apese pe butonul de alertă în caz de incidente majore, chemând astfel ajutoare.

O patrulă de doi poliţişti s-a deplasat de urgenţă la locul incidentului, iar atacatorul a deschis focul asupra lor atunci când i-a văzut, prin fereastră. În schimbul de focuri, un poliţist a fost ucis, iar celălalt – rănit. În incident şi-a pierdut viaţa şi profesorul de geografie din clasa în care atacatorul sechestrase elevii.

O jumătate de oră mai târziu s-a aflat că toţi elevii şi toate cadrele didactice au fost evacuate din această instituţie de învăţământ.

Clădirea şcolii a fost izolată de forţele de ordine şi trupele speciale, iar mai multe ambulanţe au venit la faţa locului.

În scurt timp, atacatorul a fost reţinut şi în prezent se află în custodia poliţiei. La locul incidentului s-au deplasat ministrul de interne Vladimir Kolokoliţev şi cel al educaţiei, Dmitri Livanov.

După cum a relatat ITAR-TASS, tatăl atacatorului l-a convins pe acesta din urmă să se predea poliţiei şi să elibereze copiii sechestraţi. Nu se cunosc motivele care l-au determinat pe acesta să meargă înarmat la şcoală şi să-şi sechestreze colegii. Cele două arme – una de calibru mic şi o armă de vânătoare – erau înregistrate şi deţinute în mod legal de tatăl atacatorului. Însuşi atacatorul s-a dovedit a fi un elev din clasele mari ale acestei şcoli. De altfel, era un elev de nota zece şi care a acţionat, se pare, într-un moment de cădere emoţională, conform anchetatorilor citaţi de RIA Novosti. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata