Teofil Rendiuc (ministru consilier al Ambasadei Ucrainei): Crimeea a fost, este şi rămâne teritoriu ucrainean

26

Teofil Rendiuc, ministru consilier al Ambasadei Ucrainei în România, a declarat miercuri că Crimeea a fost, este şi rămâne teritoriu ucrainean, iar Federaţia Rusă a realizat un act de agresiune ocupând acel teritoriu.

„Poziţia Ucrainei în problema Crimeei şi a situaţiei din regiunile de est a Ucrainei a fost şi este foarte clar şi bine exprimată de către conducerea ţării. Chintesenţa acestei poziţii constă în următoarele. Crimeea a fost, este şi rămâne teritoriul ucrainean. Federaţia Rusă a realizat un act de agresiune ocupând Crimeea şi luând în mod unilateral o decizie nerecunoscută internaţional privind includerea peninsulei în componenţa Rusiei. Partea ucraineană, precum şi comunitatea internaţională consideră orice încercare a conducerii Federaţiei Ruse de a demonstra că intervenţia militară în Ucraina ar avea un suport al dreptului internaţional este una total absurdă. Ucraina, ca şi majoritatea covârşitoare a comunităţii internaţionale consideră pseudo-referendumul din 16 martie a.c. din Crimeea ilegitim, impus prin forţă de partea rusă şi nu recunoaşte rezultatele brutal falsificate”, a spus Teofil Rendiuc, în cadrul unei întrevederi cu Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru aderarea României la Spaţiul Schengen.

El a precizat că situaţia în Crimeea şi în regiunile de est ale Ucrainei rămâne încordată şi periculoasă.

Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru aderarea României la Spaţiul Schengen a avut, miercuri, o întrevedere cu ambasadorii statelor membre UE, ai Ucrainei şi Republicii Moldova pe tema situaţiei din aceste două ţări, în contextul ultimelor evoluţii din regiune. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News