Tom Hanks va publica o colecţie de poveşti pentru copii, inspirate de maşinile sale de scris

Actorul american Tom Hanks, câștigător a două premii Oscar, devine scriitor de cărți pentru copii, cu deosebirea că povestirile vor fi inspirate din colecția sa de mașini de scris, a anunțat editura new-yorkeză Alfred A. Knopf, citată marți de EFE.

Deși nu există încă titlu și nici dată de publicare, protagonistul filmelor „Forrest Gump” și „Philadelphia” a asigurat că în povestiri nu va fi vorba „despre mașini de scris propriu zise, ci despre ceva ce ar fi trebuit să fie scris la aceste mașini”, a informat editura într-un comunicat.

Tom Hanks colecționează mașini de scris din 1978 „fără vreun motiv aparent”, cum a explicat el, iar modelele, portabile sau fixe, datează din anii 1930 — 1990.

Actorul a debutat recent în publicația New Yorker cu o scurtă povestire de ficțiune, alăturându-se astfel altor vedete care au trecut cu mai mult sau mai puțin succes prin această experiență, precum Madonna, Bruce Springsteen, sau Keith Richards.

Editura a cumpărat drepturile în engleză ale povestirilor, atât în format electronic cât și audiobook, dar nu a dat detalii privind termenii contractului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata