Toyota o învinge pe Volkswagen pentru a deveni cel mai mare vânzător de automobile din lume în 2020

Toyota Motor Corp din Japonia l-a depășit pe Volkswagen din Germania în vânzările de vehicule anul trecut, redobândind poziția de lider în calitate de producător auto de top în lume, pentru prima dată în ultimii cinci ani, pe măsură ce cererea pe timp de pandemie a lovit mai puternic în rivalul său german.

Toyota a declarat joi că vânzările sale la nivel de grup, la nivel global  au scăzut cu 11,3%, la 9,528 milioane de vehicule în 2020. Asta în comparație cu o scădere de 15,2% la Volkswagen la 9,305 milioane de vehicule.

Producătorii de automobile au suferit, deoarece blocarea din cauza coronavirusului a oprit oamenii să viziteze showroom-urile auto și au forțat fabricile să reducă sau să oprească producția.

Totuși, Toyota a rezistat mai bine pandemiei, deoarece piața sa internă, Japonia și regiunea asiatică în general, au fost mai puțin afectate de focar decât Europa și Statele Unite.

„Nu ne concentrăm asupra a ceea ce poate fi clasamentul nostru, ci pe servirea clienților noștri”, a spus o purtătoare de cuvânt Toyota.

Pe măsură ce cererea de mașini revine, în special în China, Toyota, Volkswagen și alți producători se străduiesc să atingă cererea tot mai mare de mașini electrice. Toyota a spus că raportul vehiculelor electrice pe care le-a vândut anul trecut a crescut la 23% din vânzările totale de la 20% în 2019.

masini electriceToyotavânzări autoturismeVolkswagen
Comentarii (1)
Adaugă comentariu