Tragedia de lângă Smolensk: Soldaţii ruşi care au furat cardul uneia dintre victime au cheltuit banii pe mâncare şi băutură

23

Cei 4 soldaţi ruşi în termen care au furat bani de pe cardul bancar al unuia dintre oficialii delegaţiei poloneze ce a fost victima accidentului aviatic din 10 aprilie 2010 lângă Smolensk (vestul Rusiei) au cheltuit banii pentru băutură şi mâncare, potrivit Interfax.

‘Ei au scos bani de la sucursala unei bănci şi au petrecut câteva zile în cafenele şi baruri locale, cheltuind banii pe mâncare şi băutură. Alte achiziţii nu au făcut’, a declarat, sub rezerva anonimatului, un responsabil al procuraturii din Moscova. Trei din cei patru militari care au sustras bani de pe cardul furat au mai stat la închisoare pentru furt.

În total, de pe cardul sustras uneia din victimele accidentului Tu-145 în care şi-au pierdut viaţa 96 de cetăţeni polonezi, între care şi preşedintele Lech Kaczynski, a fost sustrasă suma de 6.000 (echivalentul a 1400 de euro).
Ministerul rus al Apărării a declarat deja că este dispus să achite întreaga sumă părţii poloneze. Cardul furat i-a aparţinut lui Andrzej Przewoznik, directorul Consiliului pentru protecţia monumentelor de luptă şi martiriu. Dispariţia banilor a fost anunţată iniţial de văduva acestuia.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata