Trei clădiri ale palatului Versailles vor fi transformate în hotel de lux

31

Consorţiul format din LOV Hotel Collection, deţinut de omul de afaceri Stephane Courbit, şi Alain Ducasse Enterprise a fost selectat de administraţia publică a palatului Versailles pentru transformarea în hotel a trei clădiri aflate de-a lungul galeriei Orangerie, potrivit unui comunicat citat luni de huffingtonpost.fr.

La licitaţia, care s-a încheiat în septembrie 2015, au fost înscrişi circa 20 de candidaţi francezi şi străini. Pavilioanele ce urmează să fie amenajate ca hotel acoperă o suprafaţă de 2.800 de metri pătraţi şi sunt neocupate din 2008. Renovarea acoperişului şi a zidurilor reprezintă o investiţie evaluată între 4 şi 7 milioane de euro, la care se vor adăuga 4 milioane de euro pentru amenajări interioare. Spaţiul este concesionat pe 60 de ani.

„Acest proiect excepţional presupune realizarea unui hotel de prestigiu de circa 20 de camere şi a unui restaurant cu bucătărie franceză de lux. Decorarea va fi clasică şi rafinată, inspirată din secolul al XVIII-lea”, a anunţat administraţia publică a palatului Versailles într-un comunicat. Hotelul urmează să fie dat în folosinţă în 2018.

„Grupul LOV Hotel Collection/Alain Ducasse Entreprise va exploata hotelul după efectuarea lucrărilor de reparaţie şi restaurare a monumentului istoric, precum şi a operaţiunilor de amenajare necesare funcţionării în regim hotelier”, se precizează în comunicat. „Conversia acestor clădiri se înscrie în politica de punere în valoare a spaţiilor şi a introducerii unor activităţi economice în cadrul monumentelor istorice, stabilită în 2009 de către Ministerul Culturii şi Secretariatul de Stat pentru Turism”, aminteşte comunicatul.

Construită de marele arhitect Julea Hardouin-Mansart, clădirea le Grand Controle (una dintre cele trei în care va funcţiona hotelul) a găzduit controlul general al finanţelor din 1723 până la Revoluţie (1789), de unde numele său, încheie huffingtonpost.fr. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata