Ucraina: Aeroportul din Simferopol deschis, indivizi înarmaţi patrulează în exterior

22

Aeroportul ucrainean Simferopol din Crimeea rămâne deschis, în timp ce indivizi înarmaţi, în uniforme, patrulează în exterior, într-o regiune pradă tensiunilor separatiste, a constatat un corespondent al agenţiei France Presse aflat la faţa locului.

Civili, militanţi proruşi, sunt, de asemenea, prezenţi în incinta aeroportului, fără să împiedice funcţionarea acestuia.

Indivizi înarmaţi rămaşi neidentificaţi au cucerit în cursul nopţii de joi spre vineri aeroportul din Simferopol, capitala republicii autonome Crimeea din Ucraina, potrivit agenţiei Interfax, preluată de AFP.

Peste 50 de indivizi înarmaţi au ocupat în cursul nopţii aeroportul, în faţa căruia ulterior s-a strâns o mulţime de manifestanţi care fluturau drapele ale flotei ruse din Marea Neagră, a anunţat agenţia Interfax-Ucraina.

Bărbaţii au ajuns la aeroport cu trei camioane fără plăcuţe de înmatriculare, potrivit martorilor citaţi de Interfax.

Vineri, la ora 01.50 GMT, ei ţineau în continuare aeroportul sub control, după cum a informat un martor chestionat de un corespondent AFP.

Crimeea, cu populaţie majoritar rusofonă, este regiunea ucraineană cea mai susceptibilă să se opună noilor autorităţi de la Kiev. În cadrul URSS, ea a aparţinut mai întâi Rusiei, după care în 1954 a fost ataşată Ucrainei.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata