Ucraina: Elicopter ucrainean doborât de rebeli – 13 soldaţi şi un general şi-au pierdut viaţa la Slaviansk

Cel puțin 13 soldați și un general ucrainean și-au pierdut viața joi, când elicopterul la bordul căruia se aflau a fost doborât de către rebeli la Slaviansk, bastion al separatiștilor proruși înarmați, a declarat președintele interimar ucrainean Oleksandr Turcinov, citat de agenția de presă EFE.

‘Astăzi am primit informații direct din Slaviansk că teroriștii au doborât un elicopter al nostru care transporta soldați pentru rotație. Paisprezece militari au murit, printre care și generalul Kulcițki’, a declarat Turcinov.

Agenția RIA Novosti relatase anterior că două elicoptere militare au fost doborâte de rebeli la Slaviansk (est), unde trupele guvernamentale ucrainene au lansat în cursul dimineții o ofensivă majoră, cu utilizarea aviației de atac și a artileriei, împotriva separatiștilor proruși înarmați.

Un aparat de zbor a căzut în perimetrul satului Cervonnîi Molociar, celălalt — în apropiere de satul Andreevka de lângă Slaviansk. Detalii ale incidentului sunt încă necunoscute, potrivit agenției de presă menționate, care citează martori. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata