Ucraina: O groapă comună, descoperită la Slaviansk, în estul ţării

22

Autoritățile ucrainene susțin că au descoperit o primă groapă comună la Slaviansk, fost bastion al rebelilor proruși, în care s-ar afla 20 de corpuri ale unor civili, dar și ale unor combatanți rebeli.

‘Noi știm că acolo (la Slaviansk) există și alte gropi comune, dar nu știm unde și aceasta este prima pe care am descoperit-o’, a declarat Anton Gherașcenko, consilier al ministrului ucrainean de interne, potrivit AFP.

‘Știm că aici au fost îngropați, într-o groapă comună, patru credincioși protestanți, nevinovați și care au fost torturați de către rebeli’, a mai indicat el.

Autoritățile de la Kiev, care efectuează, de când au preluat la începutul lunii iulie controlul la Slaviansk, anchete asupra cazurilor privind dispariția unor locuitori, afirmă că în groapa comună s-ar putea afla și rebeli.

Un raport al Înaltului Comisariat pentru Drepturile Omului, publicat la mijlocul lunii iunie, asupra situației în orașele controlate de rebeli indica faptul că zeci de opozanți reali sau presupuși a fi opozanți au dispărut sau au fost supuși torturilor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News