Ucraina: Petro Poroşenko a devenit bunic chiar în ziua în care a fost învestit preşedinte

Miliardarul prooccidental Petro Poroșenko, câștigătorul alegerilor prezidențiale anticipate din 25 mai, a devenit bunic sâmbătă, chiar în ziua în care a fost învestit în calitate de șef al statului, după cum a relatat postul de televiziune ucrainean ‘1+1’, citat de agenția de presă Ria Novosti.

Poroșenko (48 de ani) a făcut personal un anunț în acest sens la recepția oferită cu ocazia învestiturii sale ca președinte. ‘De astăzi suntem cu un ucrainean mai mulți’, a spus el, adăugând:’Sunt fericit că (tocmai) astăzi am devenit bunic’.

Așa cum relatase anterior presa ucraineană, fiul cel mare al noului lider de la Kiev, Aleksei Poroșenko și soția sa, Iulia Alihanova, așteptau venirea pe lume a unui băiețel.

Petro Poroșenko, cel de-al cincilea și cel mai tânăr președinte ucrainean, este căsătorit de 30 de ani și are patru copii cu soția sa Marina — doi băieți și două fete — iar fiul său cel mare Aleksei este în prezent deputat în Consiliul regional Vinnița.

Sâmbătă, la Kiev, a avut loc ceremonia de învestire a noului președinte ales, de la care se așteaptă soluții urgente pentru stabilizarea țării. Poroșenko a depus jurământul în cadrul unei sesiuni solemne a Radei Supreme (parlamentul unicameral ucrainean) și a prezentat planul său pentru o soluționare pașnică a crizei în estul Ucrainei, care se confruntă de mai multe luni cu o insurecție prorusă, soldată deja cu victime de ambele părți.

La festivitățile prilejuite de acest eveniment au luat parte aproximativ 60 de delegații străine, inclusiv 23 de șefi de stat, de guvern și de parlament, lideri ai unor organizații internaționale, precum și reprezentanți ai corpului diplomatic. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata