Ucraina: Poroşenko se pronunţă pentru alegeri parlamentare anticipate

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, pledează în favoarea organizării alegerilor parlamentare anticipate și pentru modificarea Constituției. El a făcut o declarație în acest sens în cadrul unei întâlniri cu liderii principalelor facțiuni parlamentare, cu care a discutat un proiect de lege privind modificarea Constituției țării, după cum a relatat ITAR-TASS.

Cu această ocazie, Poroșenko a afirmat că așteptările populației în privința unei ‘resetări complete’ a puterii rămân de actualitate.

Referitor la proiectul de lege pentru amendarea Constituției, ‘acesta este în deplină concordanță cu inițiativa noastră privind descentralizarea puterii și este un element cheie al planului nostru de pace în Donbas'(regiunile Donețk și Lugansk), conform declarației lui Poroșcenko, citată de serviciul de presă al președinției ucrainene.

Șeful statului ucrainean a subliniat, de asemenea, nevoia de o separare clară a competențelor între președinte, parlament și guvern pentru funcționarea eficientă a sistemului de guvernare.

Președintele parlamentului, Oleksandr Turcinov, urmează să prezinte săptămâna această în Radă proiectul de lege cu privire la descentralizare.

Șeful facțiunea Udar, Vitali Kovalciuk, a propus marți în parlamentul țării, reunit în sesiune plenară, autodizolvarea forului legislativ. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata