Ucraina: Presupus atac de tip kamikaze asupra unui punct de control al armatei în regiunea Doneţk

Un presupus atentator sinucigaș, la bordul unui microbuz, ar fi atacat în cursul nopții de luni spre marți un punct de control al armatei ucrainene în regiunea Donețk, relatează Reuters, citând un purtător de cuvânt al armatei ucrainene.

Secretarul de presă militar care face informările zilnice privind derularea ‘operațiunii antiteroriste în estul Ucrainei’ a declarat la postul de televiziune local 112 că ‘un punct de control a fost atacat de un atentator sinucigaș la volanul unei dubițe pline cu explozibili’. El nu a oferit alte detalii.

Mai multe agenții de presă ucrainene, referindu-se la același canal media, relatează că punctul de control al forțelor armatei ucrainene, situat în apropiere de localitatea Kamenka (regiunea Donețk) a fost ținta unui atac de tip kamikaze. Un microbuz care avea la bord explozibil a fost proiectat de un atacator la volanul vehiculului. Nu se știe deocamdată dacă au existat victime.

De fapt, sursa postului de televiziune 112 este expertul militar ucrainean Dmitri Tîmciuk, fondatorul platformei ‘Rezistența informațională’ pe care a creat-o împreună cu ‘veterani’ din armată și serviciile secrete în timpul ocupării peninsulei Crimeea în luna martie de Rusia.

‘În apropiere de Kamenka (regiunea Donețk), un punct de control al armatei ucrainene a fost atacat prin intermediul unui microbuz plin cu explozibili. Potrivit datelor preliminare, vehiculul a fost proiectat de un atentator-kamikaze, care se afla la volanul microbuzului. Informația este în prezent în curs de verificare’, scrie expertul militar ucrainean pe pagina sa de Facebook, citată de postul de televiziune menționat.

Este primul atac de acest gen în estul Ucrainei, unde nu au mai fost semnalate evenimente similare de când se desfășoară operațiunea specială împotriva rebelilor proruși în estul Ucrainei, mai subliniază expertul citat. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata