Ucraina: Puterea şi opoziţia nu au reuşit să cadă de acord asupra proiectului legii amnistiei

Deputaţii puterii şi opoziţiei din parlamentul ucrainean (Rada Supremă), reunit marţi în sesiune extraordinară pentru a discuta situaţia din Ucraina, nu au reuşit să cadă de acord asupra proiectului de lege privind amnistierea participanţilor la manifestaţiile de protest, discuţiile asupra acestui subiect urmând a fi reluate miercuri, informează ITAR-TASS.

Anterior, deputaţii ucraineni au votat pentru anularea legilor adoptate la 16 ianuarie ce prevedeau pedepse severe pentru participanţii la proteste, legi denunţate de opoziţia ucraineană şi care au provocat o radicalizare a mişcării de contestare la Kiev.

În aceeaşi zi, preşedintele Viktor Ianukovici a acceptat demisia premierului Mikola Azarov şi, în consecinţă, a întregului guvern. Cabinetul actual va continua să coordoneze afacerile curente până la formarea unei noi echipe guvernamentale, după cum se precizează într-un decret publicat pe site-ul preşedinţiei ucrainene. Potrivit agenţiei ucrainene Unian, funcţia de prim-ministru va fi asigurată de vicepremierul Serghei Arbuzov. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata