Ucraina repetă atacul de respingere a tancurilor lângă Crimeea, anexată de Rusia

Forțele armate ucrainene au repetat miercuri respingerea unui tanc și a unui atac de infanterie lângă granița Crimeei anexate de Rusia, a declarat armata ucraineană într-un comunicat.

Exercițiile au avut loc la o zi după ce președintele american Joe Biden a sunat la președintele rus Vladimir pentru a discuta despre acumularea de trupe rusești în apropierea estului Ucrainei și în Crimeea, printre alte preocupări ale SUA.

Rusia a capturat Crimeea în 2014 și luptele au crescut în ultimele săptămâni în estul Ucrainei, unde forțele guvernamentale s-au luptat cu separatiștii susținuți de Rusia într-un conflict de șapte ani despre care Kievul spune că a ucis 14.000 de oameni.
Armata ucraineană a declarat că a desfășurat tancuri și artilerie în exercițiile de miercuri pentru a exersa respingerea unei forțe de tancuri și infanterie care încearcă să străpungă apărările sale.

A postat imagini video, setate pe muzică rock, a tancurilor ucrainene care manevrează în formare și a soldaților care încărcau și trageau piese de artilerie.

Citeste si:  Prieten închiriat cu ora pentru cumpărături la mall în Kiev

Ministrul rus al Apărării, Sergei Shoigu, a declarat marți că acumularea militară a Moscovei în apropierea Ucrainei face parte dintr-un exercițiu rapid menit să testeze pregătirea pentru luptă și să răspundă la ceea ce el a numit amenințarea acțiunii militare a NATO.
Shoigu a spus că exercițiul de trei săptămâni, pe care l-a numit de succes, urma să se încheie în următoarele două săptămâni.

Shoigu a spus că NATO desfășoară 40.000 de soldați și 15.000 de echipamente militare în apropierea frontierelor Rusiei, în principal în Marea Neagră și în regiunile baltice.

Alianța occidentală neagă astfel de planuri.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner