Ucraina: Vladimir Putin a semnat legea de ratificare a Tratatului de anexare a Crimeii la Rusia

Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat vineri legea privind ratificarea Tratatului de reunificare a Crimeii şi Sevastopolului cu Rusia, precum şi legea privind primirea în componenţa Federaţiei Ruse de noi subiecţi (Republica Crimeea şi oraşul Sevastopol), documente aprobate anterior de parlamentul rus, informează RIA Novosti.

Semnarea celor două documente de către preşedintele Vladimir Putin a avut loc la Kremlin, în prezenţa şefilor celor două camere ale parlamentului, Serghei Narîşkin (preşedintele Dumei) şi Valentina Matvienko (preşedintele Consiliului Federaţiei), precum şi a altor lideri parlamentari.

Tratatul de anexare a Crimeii la Federaţia Rusă a fost semnat la Kremlin la 18 martie de preşedintele rus, Vladimir Putin, şi liderii proruşi ai regiunii. Documentul a fost ratificat rapid de cele două camere ale parlamentului federal rus — joi de Duma de Stat şi vineri de Consiliul Federaţiei.

Odată cu semnarea celor două legi de preşedintele Vladimir Putin se finalizează procedura juridică de unire a Crimeii cu Rusia. Ministrul rus de externe Serghei Lavrov declara joi că decizia Moscovei privind reunificarea Crimeii cu Rusia este ireversibilă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata