Ucraina: Washingtonul gata să impună noi sancţiuni contra Moscovei

Statele Unite s-au declarat gata joi, 28 august, să impună noi sancțiuni contra Rusiei acuzată de intervenție militară directă și „agresiune” împotriva Ucrainei, informează Reuters și AFP.

„Avem instrumentele și sancțiunile pe care le putem cu siguranță alege și pune în aplicare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Jennifer Psaki, spunând de asemenea că Washingtonul „nu a exclus nicio opțiune” în ceea ce privește un posibil ajutor militar american acordat Kievului, notează AFP.

„Suntem martorii, nu numai în ultimele zile, dar cu siguranță de săptămâni sau luni, la un exemplu de creștere a agresiunii rușilor în Ucraina”, a denunțat dna Psaki în timpul briefing-ului de presă cotidian.

Înaintea Washingtonului, Berlinul și Londra au amenințat de asemenea cu noi sancțiuni împotriva Moscovei, acuzată de Kiev de „invazie” și în timp ce NATO vorbește despre prezența a peste o mie de soldați ruși în estul Ucrainei alături de separatiști.

„Este clar că Rusia nu numai că și-a intensificat prezența în estul Ucrainei și a intervenit direct cu forțe de luptă, vehicule blindate, artilerie, sisteme sol-aer, luptând activ contra forțelor ucrainene, dar ea joacă un rol de sprijin direct acordat mandatarilor separatiști și mercenarilor”, a mai notat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Jennifer Psaki, citată de Reuters.

Psaki a mai declarat că Statele Unite s-au axat pe furnizarea de asistență non-letală guvernului de la Kiev.

„Am oferit o serie de asistență non-letală ca unui număr de alte țări din Europa. Nu am exclus alte opțiuni”, a indicat ea.

„O soluție militară nu este ceea ce credem noi că este o abordare potrivită, așa că luăm fiecare instrument pe care-l avem pentru a vedea dacă putem ajunge aici la o soluție prin mijloace diplomatice”, a adăugat Jennifer Psaki. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata