Un biscuit intact de pe Titanic, vândut la o licitaţie cu 23.000 de dolari

Un biscuit care a rămas intact după naufragiul vasului Titanic în 1912 a fost vândut la o licitație britanică pentru suma de 23.000 de dolari, obținând astfel titlul de „cel mai valoros biscuit din lume”, scrie UPI.com.

Biscuitul ‘The Spillers and Bakers Pilot’, care provenea de la un kit de salvare de pe o barcă a vasului Titanic, a fost vândut unui colecționar grec la o licitație a casei Henry Aldridge & Son în orașul Devizes, ținutul Wiltshire, Marea Britanie.

Licitația a mai inclus o fotografie a icebergului care a dus la scufundarea Titanicului, realizată la câteva ore de la producerea tragicului eveniment.

Fotografia s-a vândut cu 32.250 de dolari.

Casa de licitații a precizat că biscuitul a fost ‘salvat’ de James Fenwick, un pasager de pe vasul Carpathia care a salvat supraviețuitori de pe Titanic.

Fenwick a păstrat biscuitul într-un plic pe care a scris: ‘Biscuitul pilot de pe o barcă de salvare a Titanicului Aprilie 1912’. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Eugen spune

    Asta reflecta una din marile problrme la nivel mondial: unii isi permit sa dea 23 000$ pe un biscuit vechi, iar altii nu-si permit nici macar 1$ pe un pachet intreg de biscuiti comestibili

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata