Un britanic şi-a găsit casa ocupată abuziv de o familie de români

Un judecător britanic a apreciat că ţara sa s-a întors, mai mult ca sigur în vremurile dickensiene, după ce a auzit cum un bărbat care s-a întors acasă pentru că îşi uitase portofelul a descoperit că un cuplu de vagabonzi români împreună cu copilul lor se mutaseră în casă, relatează luni Daily Mail Reporter.

Victima, care locuieşte singură într-un apartament cu două camere, a fost uluită să descopere că Mihai şi Laura Dediu îi mutaseră deja lucrurile din dulap. Britanicul a sunat la poliţie, iar românii au fost arestaţi ulterior. Cei doi au susţinut că li se spusese că proprietatea din Hamsterley Park, din Northampton (Anglia), era liberă de ceva timp şi că s-ar putea adăposti acolo.

Curtea regală de justiţie din Northampton a consemnat că victima a plecat de acasă, pe 7 decembrie, însă s-a întors la scurt timp după aceea pentru că îşi uitase portofelul. În acel moment a descoperit că românii forţaseră intrarea în locuinţă.
Judecătorul Richard Baray a precizat că ‘proprietarul s-a întors la ora 5 pm şi a descoperit că o maşină necunoscută e parcată în faţa casei, iar luminile de la apartament sunt aprinse. Victima a intrat şi a descoperit că, pe lângă adulţi, în casă se mai afla şi un copil’.

Mihai Dediu, în vârstă de 30 de ani, şi soţia sa Laura, de 24, nu vorbesc engleză, pledând – prin intermediul avocatului – ca fiind vinovaţi de acuzaţia de spargere a încuietorilor şi a ferestrelor. Acuzaţia de furt a fost respinsă. Judecătorul Baray i-a condamnat ca timp de un an să se afle la dispoziţia comunităţii, şi să presteze 100 de ore de muncă în folosul comunităţii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata