Un centru destinat câinilor de vârsta a treia va fi deschis la Tokyo

Japonia se confruntă nu numai cu problemele puse de îmbătrânirea populației, ci și a animalelor de companie, iar în acest context, la Tokyo va fi inaugurat, lunea viitoare, un centru multifuncțional destinat câinilor de vârsta a treia, relatează miercuri AFP, precizând că solicitările de înscriere sunt deja numeroase deși prețurile sunt destul de ridicate.

Tarifele variază în funcție de dimensiunea câinelui: pentru cei mici, aproximativ 100.000 yeni pe lună (circa 720 euro), pentru cei de talie medie, 150.000 de yeni, iar pentru cei mari, 200.000 de yeni.

Patrupedele vor beneficia de tot confortul în centrul deschis 24 de ore din 24, șapte zile din șapte. Ținând cont de faptul că nu numai oamenii, ci și animalele trebuie să fie în formă indiferent de vârstă, centrul va avea un salon de frumusețe, o sală de fitness și o piscină, în care vor face mișcare și câinii cu diverse handicapuri. Firește, aceștia vor fi dotați cu veste de salvare pentru ca viața să nu le fie pusă în pericol în niciun moment. Totodată, se vor putea asigura îngrijiri corespunzătoare câinilor senili sau în fază terminală din cauza unor boli.

‘Multe animale îmbătrânesc odată cu stăpânii lor, ceea ce este o problemă dificilă. Sper că această inițiativă va reprezenta un început pentru găsirea unei soluții’, a declarat Akihiro Ogawa, președintele firmei Aeonpet, care a creat centrul din capitala Japoniei.

Admiterea în centru presupune nu numai achitarea taxei, ci și un interviu prealabil cu proprietarii, centrul nedorind să se transforme într-o gazdă pentru animale de companie abandonate. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata