Un cercetător britanic va trăi un an de zile pe aeroportul din Manchester

23

Majoritatea oamenilor ar considera că a pierde timpul hoinărind câteva ore printr-un aeroport este ceva ce trebuie evitat.

Antropologul Damian O’Doherty, de 42 ani, de la Universitatea din Manchester, va petrece însă 18 ore pe zi, pentru următoarele 12 luni, în aeroport, observând obiceiurile pasagerilor şi lucrătorilor de pe aeroport, în cadrul unei cercetări care va costa în jur de 40.000 de lire, din banii contribuabililor britanici, relatează cotidianul britanic Daily Mail.

O’Doherty a fost deja numit ‘Terminal Man’, cu referire la un film din 2004 în care Tom Hanks joacă rolul unui bărbat care este forţat să trăiască pe un aeroport pentru că i s-a refuzat intrarea în America. Se crede că filmul se bazează pe cazul real al iranianului Mehran Karimi Nas, care a trăit pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris timp de 18 ani.

Cercetarea, finanţată de către guvernul britanic şi criticată deja pe motiv că iroseşte banii contribuabililor, se va desfăşura pe aeroportul din Manchester, şi este menită să vadă în ce fel aeroporturile afectează oamenii, în încercarea de a le transforma în locuri mai bune de vizitat şi de lucru.
O’Doherty, care lucrează la Şcoala de Afaceri a Universităţii din Manchester, îşi va petrece toată ziua şi o mare parte din noapte pe trei terminale, însă se va întoarce acasă, la familia sa din Withington, Greater Manchester, în fiecare noapte.

Cercetarea, finanţată de către European Social Research Council, care la rândul său a fost sponsorizată de către Ministerul britanic pentru Afaceri, Inovaţie şi Aptitudini (Department of Business, Innovation and Skills) se va încheia la sfârşitul acestui an.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata