Un diamant roz de culoare intensă a fost vândut la licitaţie pentru suma de 31,56 milioane de dolari

22

Cel mai mare diamant roz de culoare intensă, tăiat în formă de pară şi scos vreodată la licitaţie a fost vândut marţi, 17 mai, pentru suma record de 31,56 milioane de dolari (27,88 milioane euro), a anunţat casa de licitaţii Sotheby’s, citată de AFP.

Diamantul a fost adjudecat în urma unei competiţii desfăşurate prin telefon între doi ofertanţi, în faţa a 150 de persoane, într-un palat din Geneva.

„A fost stabilit un nou record pentru un diamant roz de culoare intensă. Este cel mai mare preţ plătit vreodată pentru un astfel de diamant”, a declarat presei şeful diviziei de bijuterii a casei Sotheby’s, precizând că noul proprietar este un asiatic.

Sotheby’s estimase diamantul de 15,38 carate, montat într-un inel, la suma de 28-38 de milioane de dolari.

Descoperit în urmă cu mai puţin de cinci ani într-o mină din Africa de Sud, diamantul a fost tăiat de către compania Cora International, cu sediul la New York, care a scos piatra la licitaţie.

Diamantul, denumit „Unique Pink”, a fost inclus de The Gemological Institute of America, o autoritate în domeniul clasificării diamantelor, în clasa „fancy vivid” — clasa de culoare „foarte intensă” şi totodată cea mai râvnită pentru un diamant roz.

GIA a certificat, de asemenea, că diamantul are „o claritate incomparabilă”, potrivit casei de licitaţii menţionate.

Recordul obţinut la licitaţie pentru un diamant roz a fost stabilit în 2010, tot la Geneva, atunci când un diamant roz de 24,78 carate a fost vândut pentru suma de 46,2 milioane de dolari. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: cnbc.com


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News