Un F/A-18 Super Hornet american s-a prăbuşit în mare, în timp ce se pregătea să apunteze pe un portavion

Un avion F/A-18 Super Hornet american s-a prăbușit în mare în timp ce se pregătea să apunteze pe un portavion din largul Californiei (vest), a anunțat joi Marina americană, potrivit AFP.

Accidentul, ale cărui cauze nu au fost precizate, s-a produs miercuri, în jurul orei locale 22,00 (joi, 05,00 GMT), în largul sudului Californiei, a indicat US Navy într-un comunicat.

Pilotul a reușit să se catapulteze și a fost recuperat în siguranță, aflându-se în prezent la bordul USS Carl-Vinson, în stare stabilă, a menționat marina americană în comunicatul său.

Celelalte avioane ale portavionului care se aflau în zbor au fost întoarse la baza navală din Coronado (California), unde au aterizat o oră mai târziu.

‘Toate operațiunile aeriene la bordul Carl-Vinson au fost întrerupte până la noi ordine’, a mai precizat Marina SUA.

Un alt avion militar american s-a prăbușit, miercuri după-amiaza, într-un cartier rezidențial din sudul statului american California. Avionul, de tip Harrier AV-8B, a căzut peste trei imobile din Imperial Valley, în apropiere de granița SUA cu Mexicul. Incidentul nu a făcut victime. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata