Un fals cont de Facebook al lui Oscar Pistorius colectează fonduri în numele atletului

Echipa de comunicare a campionului paralimpic sud-african Oscar Pistorius a prevenit, marţi, că o pagină de Facebook angajată într-o colectă de fonduri în numele atletului este un fals şi a cerut suspendarea acesteia.

„Pagina oficială” Oscar Pistorius le cere admiratorilor acestuia să participe financiar pentru acoperirea cheltuielilor judiciare ale sportivului, a precizat purtătoarea de cuvânt a acestuia, Annelise Burgess.

„Ei cer bani fanilor care nu au înţeles încă faptul că pagina este gestionată de un impostor care pretinde că este ‘TeamOscar’ (echipa Oscar), a precizat ea într-un comunicat.

„Am încercat să închidem această pagină de mai multe săptămâni, însă i-am abordat fără succes pe cei de la Facebook”, a adăugat Burgess.

Mesajul a fost postat după ce Oscar Pistorius, acuzat că a ucis-o pe prietena sa Reeva Steenkamp, a anunţat că pune în vânzare locuinţa sa din Pretoria, în care a avut loc crima, evaluată la 5 milioane de ranzi (330.000 euro), pentru a-şi plăti avocaţii, a mai spus purtătoarea de cuvânt.

„Le cerem tuturor prietenilor lui Oscar Pistorius să-şi deschidă inimile lor pentru a contribui financiar. Toate plăţile vor fi rambursate după vânzarea casei”, se precizat în mesajul respectiv, conform reprezentantei sportivului.

Impostorul a cerut, totodată, să nu se mai urmărească pagina oficială Twitter dedicată procesului lui Pistorius, aflat în curs de desfăşurare la Pretoria — @OscarHardTruth — în favoarea alteia, conform echipei sportivului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata