Un fan chinez al seriei „Star Trek” a construit o navă Enterprise ca sediu al firmei sale

Omul de afaceri chinez Liu Dejian, fondator al companiei de jocuri video NetDragon și admirator înfocat al seriei ‘Star Trek’, și-a construit birourile sub forma navei Enterprise din popularului serial științifico-fantastic, relatează EFE.

Potrivit ziarului South China Morning Post, birourile „galactice” se află în orașul Fuzhou, din provincia Fujian, și au fost construite cu avizul postului de televiziune CBS, proprietar al drepturilor serialului ‘Star Trek’ căruia Liu i-a cerut acordul.

Replica navei Enterprise, care stă la baza multor sezoane ale serialului și filmelor pentru marele ecran ‘Star Trek’ a costat 1 miliard de yuani (160 de milioane de dolari) și are o suprafață egală cu trei terenuri de fotbal.

‘Trekkie’ Liu, 43 de ani, a fost unul din pionierii jocurilor video chineze iar în prezent ocupă locul 320 în topul celor mai bogați oameni ai planetei elaborată de Forbes.

Nava Enterprise, în formă de disc și propulsată de rachete, a apărut încă din primele episoade ale serialului, la mijlocul anilor 60.

Popularitatea sa a devenit atât de mare, încât agenția spațială americană NASA a botezat cu acest nume primul său transportator care a călătorit în spațiu în 1977. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: mashable.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata