Un finlandez de zece ani a primit de la Facebook 10.000 de dolari după ce a semnalat o falie în securitatea reţelei

Jani, un băiat finlandez de zece ani, a descoperit o falie de securitate la Instagram, aplicaţia de partajare de fotografii şi videoclipuri a reţelei de socializare Facebook, relatează miercuri directmatin.fr.

El a arătat cum se pot suprima comentariile oricărui utilizator. Băiatul a luat legătura cu Facebook în luna februarie şi a făcut dovada descoperirii sale ştergând un text scris pe un cont creat cu acea ocazie. După câteva săptămâni Facebook l-a contactat pe Jani pentru a stabili suma reprezentând recompensa. Băiatul a primit un cec de 10.000 de dolari, cu care vrea să îşi cumpere o bicicletă şi un calculator, potrivit informaţiilor din ziarul finlandez Iltalehti.

Nu este prima oară când Facebook plăteşte o persoană privată pentru asemenea acte. Reţeaua de socializare a lansat în 2011 un program numit „Bug Bounty”, având ca scop recompensarea celor care semnalează falii de securitate. Facebook a plătit de atunci 4,3 milioane de dolari unui număr de peste 800 de persoane care au ajutat reţeaua să depisteze falii. Jani este, cel puţin deocamdată, cel mai tânăr. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: engadget.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner