Un francez va încerca să traverseze Oceanul Atlantic neasistat, pe o placă de surf

Nicolas Jarossay, un francez de 38 de ani, va începe peste câteva săptămâni, în premieră mondială, traversarea solitară şi fără asistenţă a Oceanului Atlantic pe o placă, după cum a anunţat el însuşi marţi într-o conferinţă de presă.

Pompierul de 1,90 metri şi 90 de kilograme, care practică această disciplină (standup paddleboarding) de opt ani, intenţionează să plece din Capul Verde la sfârşitul lunii martie, în funcţie de condiţiile meteorologice, urmând să ajungă, în 60-75 de zile, în insula Martinica. În cursul traversării de circa 5.000 de kilometri, va face în jur de 2,5 milioane de mişcări de pagae şi va fi „singur, fără asistenţă, în totală autonomie”, a precizat aventurierul, citat de AFP.

Ambarcaţiunea lui, „prima placă locuibilă din lume”, după cum a descris-o, are şapte metri lungime şi 83 de centimetri lăţime, o cabină de odihnă în partea din faţă, de 2,2 metri lungime, şi 45 de centimetri înălţime, precum şi o ladă în partea din spate pentru hrană şi diferite materiale. Aparatele de la bord vor fi alimentate cu ajutorul unor panouri solare fixate pe placă. Nicolas Jarossay îşi va procura circa opt litri de apă potabilă pe zi prin intermediul a două pompe manuale de desalinizare.

Aventurierul va vâsli circa opt ore pe zi, cu pauze din două în două ore, şi va putea comunica cu uscatul datorită unor telefoane satelitare şi radioului. Drumul său va putea fi urmărit pe site-ul www.sup-transatlantique.fr. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata