Un hotel din Shanghai bate recordul Guinness la numărul de persoane care au pregătit simultan pizza

Pudong Shangri-La, un hotel de lux din Shanghai, a bătut recordul mondial pentru numărul de persoane care au pregătit pizza în același timp, cu 511 de participanți simultan, un record pe care hotelul era obsedat să-l înregistreze în Guinness Book, relatează EFE.

Potrivit ziarului China Daily, cei 511 de preparatori de pizza din Shanghai, printre care s-au aflat chinezi și străini, au depășit anteriorul record deținut de compania Papa John’s obținut într-un local din Londra, unde în luna iunie s-au reunit 338 de persoane pentru a pregăti pizza în același timp.

Același hotel din Shanghai a doborât și alte recorduri Guinness, cu cel mai mare număr de persoane care au suflat în același timp în lumânări (508, la ‘Ora Pământului’, din 2013), sau cel mai mare număr de oameni care au servit simultan micul dejun la pat (388, doborât anul trecut).

Ținând cont de difuzarea acestor recorduri în mass-media, în China nu doar mediile de afaceri, ci și orașele s-au arătat interesate pentru a se face remarcate prin doborârea unor recorduri. Orașul oriental Yangzhou, din provincia Jiangsu, al cărui nume vine de la specialitatea sa „orezul trei delicii”, a fost privat de recordul său de cea mai mare mâncare de orez din lume, pentru că nu a fost consumată în totalitate.

Yangzhou, pentru a sărbători 2.500 de ani de la înființarea orașului, a preparat săptămâna trecută o mâncare din 4,19 tone de orez trei delicii, însă o mare parte din acest preparat tradițional a ajuns să fie mâncat de porcii de la fermele din zonă. Recordul nu a putut să fie validat, deoarece mâncarea nu a fost consumată în întregime de către oameni. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata