Un lanţ de supermarketuri din Rusia vindea cartoane de decupat cu figura lui Obama imprimată pe chipul unei maimuţe

22

Un lanț de supermarketuri rus a fost nevoit să își ceară scuze joi pentru punerea în vânzare a unor planșe de decupat pe care Barack Obama era reprezentat ca maimuță, transmite AFP.

Planșele de decupat comercializate de rețeaua Bakhetle prezentau o familie de maimuțe, figura președintelui american fiind imprimată pe fața celui mai tânăr membru.

„A fost oprită vânzarea acestor planșe de decupat. Suntem dezolați că un astfel de produs a putut ajunge în rafturile noastre”, a declarat Valentina Moiseieva, purtător de cuvânt al grupului, citată de TASS. „Considerăm că este inacceptabil ca un magazin să fie utilizat pentru provocări politice”, a adăugat ea, precizând că rețeaua de magazine a depus o reclamație la furnizorul său moscovit.

Planșa de decupat, pe care este imprimat și un calendar, a fost realizată pentru a sărbători anul maimuței din calendarul chinez.

„Este dezgustător să vezi o manifestare rasistă atât de evidentă în raioanele magazinelor din Rusia„, scrisese purtătorul de cuvânt al ambasadei americane la Moscova pe Twitter. El a postat apoi o fotografie cu scuzele rețelei de magazine, mulțumind „colegilor de la Bakhetle pentru ele…Apreciem acest lucru”, a scris el.

Bakhetle este o rețea de supermarketuri cu sediul în Tatarstan, republică din centrul Rusiei, populară pe tot teritoriul țării. Scandalul a izbucnit când un client din Kazan, capitala Tatarstanului, a postat o fotografie a planșei de decupat, care a ajuns virală pe internet.

Un incident asemănător a avut loc în 2013, când fosta campioană olimpică de patinaj artistic Irina Rodnina a publicat pe contul său Twitter un fotomontaj reprezentându-l pe președintele american căruia i se întindea o banană, amintește AFP. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: rferl.org

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata