Un nou atac cibernetic masiv detectat în Germania: 18 milioane de adrese e-mail au fost piratate

19

Autorităţile germane investighează piratarea a 18 milioane de parole ale unor adrese e-mail, dintre care circa 3 milioane aparţin unor cetăţeni germani, a anunţat joi publicaţia Der Spiegel în ediţia sa online, citată de agenţia EFE.

Dar distribuţia exactă pe ţări a acestor conturi de e-mail este greu de determinat, întrucât multe dintre adrese au extensia internaţională ‘.com’.

Acest atac cibernetic îl depăşeşte ca amploare pe cel detectat la sfârşitul anului trecut de Oficiul federal german pentru securitatea tehnologiilor informaţiei (BSI), care a informat şi în luna ianuarie despre furtul a 16 milioane de parole ale unor conturi e-mail.

Acest organism a pus atunci la dispoziţia utilizatorilor un instrument online pentru a verifica dacă adresele lor se numără printre cele afectate. De asemenea, BSI i-a sfătuit să-şi schimbe parolele, îndeosebi pe reţelele de socializare, precum Facebook, sau site-uri comerciale, precum Amazon, pentru a preîntâmpina orice escrocherie, mai ales dacă folosesc pe astfel de site-uri parole identice cu cele ale adreselor de e-mail.

Potrivit autorităţilor judiciare germane, conturile afectate de ultimul atac cibernetic au fost create recent şi unele sunt folosite la ora actuală pentru activităţi ilegale, cum ar fi trimiterea masivă de spamuri. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata