Un parc din Tokyo, focarul primelor cazuri de febră dengue apărute în Japonia în ultimii zeci de ani

Autoritățile nipone au anunțat că parcul Yoyogi din capitala Tokyo este focarul celor 22 de infectări cu febră dengue înregistrate în ultimele zile în Japonia. Este vorba de primele cazuri ale acestei boli, contractate în interiorul țării din 1945, informează agenția EFE.

Institutul nipon de epidemiologie a confirmat luni alte 19 infectări, care se adaugă celorlalte 3 cazuri de persoane infectate cu acest virus și spitalizate săptămâna trecută, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății pentru postul NHK.

Toate persoanele infectate au în comun faptul că au trecut prin parcul Yoyogi din districtul Shibuya, unul dintre cele mai frumoase din Tokyo.

‘Infectările au fost provocate de înțepăturile țânțarilor din parcul Yoyogi. Țânțarii nu se deplasează pe distanțe mari, astfel încât nu considerăm că virusul se va extinde la scară mare’, a precizat sursa.

Autoritățile nipone au stropit cu circa 800 de litri de insecticid zonele umede ale parcului unde se reproduc țânțarii. Deși în fiecare an se înregistrează circa 200 de cazuri de japonezi infectați cu această boală în timpul călătoriilor în străinătate, în circa 70 de ani nu s-a înregistrat niciun caz de infectare pe plan local. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata