Un „text solemn” ce condamnă terorismul va fi difuzat vineri în moscheile din Franţa

Consiliul Francez al Cultului Musulman (CFCM), organism reprezentativ al islamului din această țară, va difuza în circa 2.500 de moschei din Franța, în timpul predicii de vineri, un ‘text solemn’ care condamnă ‘fără ambiguitate orice formă de violență sau de terorism’, informează miercuri AFP.

‘În fața crimelor oribile care au fost comise’ în 13 noiembrie la Paris și în care au fost uciși 129 de oameni, ‘CFCM, precum și alte organizații musulmane, cheamă toate moscheile din Franța să-și consacre predica de vineri acestor evenimente tragice, care au marcat profund comunitatea națională’, se spune în comunicat.

CFCM precizează că le va difuza moscheilor ‘un text solemn, care ar putea să le servească drept linie directoare pentru predică’.

‘Musulmanii din Franța vor proclama respingerea categorică și fără ambiguitate a oricărei forme de violență sau de terorism, care constituie o negare a valorilor de pace și fraternitate promovate de islam’, notează CFCM. Ei ‘vor proclama, de asemenea, atașamentul lor neclintit pentru pactul republican ce ne leagă pe toți, precum și pentru valorile Franței’, se mai spune în comunicat.

Nu în ultimul rând, ‘musulmanii vor înălța rugăciuni pentru Franța, cu toate urările de pace și securitate pentru patrie’, cum au făcut-o deja după atentatele care au avut loc la Paris în ianuarie, împotriva publicației Charlie Hebdo și împotriva un magazin evreiesc, atentate soldate cu 19 morți.

Responsabilii marilor federații musulmane, cu legături în Algeria, Maroc, Turcia, apropiate Fraților Musulmani sau curentului pietist Tablich, au condamnat în unanimitate ‘barbaria’ atentatelor de la Paris.

Marea Moschee din Paris, simbolul vreme de aproape un secol al prezenței islamului în Franța, a chemat la o reuniune a musulmanilor, vineri, la orele 13:00 GMT. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata