Un zbor EgyptAir între Paris şi Cairo a dispărut de pe radar

28

Avionul de pasageri al EgyptAir a dispărut de pe radare joi dimineaţă cu 66 de persoane la bord, în timp ce se afla deasupra Mării Mediterane la o altitudine de 11.300 de metri.

Avionul EgyptAir care a dispărut de pe radare joi dimineaţă cu 66 persoane la bord a emis ‘un mesaj SOS’ la ora locală 04:26 (02:26 GMT), care a fost recepţionat de unităţile de salvare ale forţelor armate egiptene, a declarat un oficial al companiei aeriene citat de Reuters.

Avionul Airbus 320 a dispărut din spaţiul aerian egiptean cu aproape două ore mai devreme, la ora locală 02:30, la circa 280 km de coasta Egiptului, potrivit EgyptAir. Până în prezent nu se cunosc informaţii cu privire la natura semnalului SOS, precizează Reuters.

Informaţia este confirmată şi de un oficial din cadrul Ministerului Aviaţiei Civile citat de agenţia britanică de ştiri.

Potrivit AFP, care citează un responsabil al EgyptAir, semnalul SOS a fost trimis cu mai puţin de zece minute înainte de dispariţia aeronavei de pe radare.

O celulă de criză a fost înfiinţată joi la Quai d’Orsay după dispariţia zborului Paris-Cairo, a anunţat şeful diplomaţiei franceze Jean-Marc Ayrault, care a făcut public un număr de urgenţă pentru rudele şi apropiaţii celor aflaţi la bord, relatează AFP.

‘Echipe ale ministerului şi ale ambasadei noastre la Cairo sunt deplin mobilizate pentru a obţine informaţii privind această dispariţie. Împărtăşesc neliniştea familiilor pasagerilor’, a adăugat ministrul într-o declaraţie.

EgyptAir a publicat o listă cu ţările din care proveneau pasagerii: 30 de egipteni, 15 francezi, un britanic, un canadian, un belgian, un portughez, un algerian, un sudanez, un ciadian, doi irakieni, un saudit şi un kuweitian. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News