Unul dintre fiii lui Gaddafi, inculpat pentru răpirea unui demnitar şiit în Libia

Autoritățile libaneze l-au pus sub acuzare luni pe unul dintre fiii fostului conducător libian, Hannibal Gaddafi, suspectat că deține informații despre dispariția în 1978 a unui lider șiit libanez, a făcut cunoscut avocatul său, citat de AFP.

Hannibal, în vârstă de 40 de ani, „a fost răpit vineri de un grup înarmat necunoscut în Valea Bekaa, în estul Libanului, înainte de a fi eliberat de poliție câteva ore mai târziu, apoi supus unui interogatoriu”, au afirmat surse din cadrul serviciilor de securitate.

El a fost interogat luni timp de trei ore de către magistrați, care l-au pus sub acuzare pentru „deținere de informații asupra dispariției imamului Musa al-Sadr”.

Libanul este fără vești despre fondatorul mișcării șiite Amal, dispărut în urmă cu 38 de ani în cursul unei vizite în Libia.

După dispariția acestuia, comunitatea șiită libaneză l-a acuzat pe conducătorul libian Muammar Gaddafi, a cărui familie nu mai este binevenită în Liban. Hannibal a fost răpit în Valea Bekaa, unul dintre bastioanele mișcării șiite libaneze Hezbollah.

El a fost pus sub acuzare pentru că ancheta asupra răpirii sale continuă, a declarat la ieșirea de la audieri avocatul acestuia Chadi Hussein.

„Și pentru că este fiul unuia dintre principalii acuzați, Muammar Gaddafi”, a adăugat el.

Hannibal era vânăt la ochi și se deplasa cu dificultate, potrivit unui corespondent al agenției France Presse aflat la fața locului. El a primit permisiunea să vorbească la telefon câteva minute cu soția sa, libaneza Aline Skaf. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: EPA

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata