US Steel: Pierderi de 303 de milioane de dolari in trimestrul 3 din 2009

US Steel Corp, cel mai important producator american de otel, a inregistrat pierderi in perioada iulie-septembrie, pentru al treilea trimestru consecutiv, din cauza crizei economice mondiale, care a dus la scaderea cererii de otel, folosit in diverse sectoare ale industriei, informeaza Yahoo News.

Pierderile grupului se ridica la 303 milioane de dolari, sau 2,11 dolari pe actiune, in al treilea trimestru al anului, fata de profitul de 919 milioane de dolari, sau 7,79 de dolari pe actiune, in aceeasi perioada a anului trecut.
US Steel a declarat ca pierderea operationala este 412 milioane de dolari, fata de profitul operational de 1,33 de miliarde de dolari inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut. Veniturile au scazut cu 61%, la 2,82 de miliarde de dolari.

Ca urmare a scaderii cererii din partea unor clienti importanti din sectorul auto, cel al constructiilor si al echipamentelor industriale, US Steel si-a redus productia si a concediat mii de lucratori.
Desi preturile si productia au crescut in al treilea trimestru, ca urmare a cresterii numarului de comenzi din partea distribuitorilor de otel ale caror stocuri au fost epuizate, piata metalului a ramas cu mult mai slaba fata de aceeasi perioada a anului trecut, când US Steel a inregistrat un profit record. Actiunile grupului au scazut cu 6%, sau 2,44 dolari pe actiune, ajungând la 38,14 dolari la deschiderea bursei din New York.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata