Van Rompuy: Viitorul Ucrainei este în Uniunea Europeană

18

Preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, a asigurat sâmbătă, 1 februarie, la München că ‘viitorul Ucrainei este în Uniunea Europeană’ (UE) şi s-a arătat convins că timpul joacă împotriva intereselor Rusiei, informează EFE.

Van Rompuy a făcut aceste declaraţii la Conferinţa pentru Securitate de la München, aşa-numitul ‘Davos al apărării’ unde zeci de lideri politici caută soluţii pentru conflicte precum cele din Siria, Ucraina, Iran şi Orientul Mijlociu.

Preşedintele Consiliului European a reamintit că UE ‘a oferit Ucrainei un acord de asociere’, a cărui respingere a dus la declanşarea protestelor opoziţiei, subliniind că oferta rămâne în picioare.

El a ţinut să precizeze că oferta, care implică o serie de condiţii ce ‘au fost îndeplinite’, nu este ‘împotriva intereselor marelui stat vecin de la est cu care împărtăşeşte istoria şi cultura’.

‘Ştim că timpul este de partea noastră. Viitorul Ucrainei este în Uniunea Europeană’, a conchis Van Rompuy. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata