Vedete a căror carieră a fost distrusă de vicii

2

Tiger Woods, probabil cel mai talentat jucător de golf din lume, a fost un model pentru mulți până în noiembrie 2009, când tabloidele au oferit detalii despre relațiile sale extraconjugale. Mulți dintre sponsorii sportivului au rupt colaborarea cu acesta. Soția a divorțat de el și a primit custodia copiilor. Woods a încercat în repetate rânduri să revină în circuitul mondial însă fără reușită. În 2013 și-a asumat public relația cu Lindcey Vonn.

În spatele succeselor profesionale ale celebrului Mel Gibson, cunoscut în special pentru Braveheart și seria Mad Max, s-a aflat întotdeauna o problemă uriașă cu alcoolul. Actorul a recunoscut că a început să bea când era adolescent. Din 1996 a fost implicat în numeroase incidente din cauza consumului de alcool, fiind acuzat de violență domestică, instigare la ură și conducere sub influența alcoolului.

A divorțat de prima soție după 26 de ani de căsnicie, din care a avut șapte copii. A avut o relație de câțiva ani cu pianista rusă Oksana Grigorieva, de care s-a despărțit. Din acel moment, viața și cariera sa s-au destrămat. În urma loviturilor repetate date reputației sale, Mel Gibson a intrat într-un declin profesional. A fost condamnat la muncă în folosul comunității, perioadă de probă și numeroase amenzi pentru problemele pe care le-a provocat din cauza consumului de alcool. În consecință, colegii săi i-au întors spatele și a pierdut contractul cu William Morris Endeavor Entertainment.

Actorul Charlie Sheen, celebru pentru sitcomul ‘Two and A Half Man’, a avut probleme serioase cauzate de dependența de alcool, droguri și sex, fiind implicat în numeroase scandaluri de prostituție și acte de violență fizică — și-a atacat stomatologul cu un cuțit. Datorită comportamentului său imprevizibil a fost concediat de producătorii sitcomului amintit.

Lindsay Lohan și-a început cariera ca o actriță promițătoare, însă nu a rezistat presiunii celebrității și a devenit dependentă de alcool. A fost arestată de câteva ori, concediată, a stat, din 2007 până în prezent, 250 de zile în clinici de dezalcoolizare, a apărut în 20 de procese care au fost intentate împotriva sa și a desfășurat până în prezent 70 de zile de muncă în folosul comunității.

Actorul principal din ‘Home Alone’, Macauly Culkin, și-a scăpat cariera printre degete și nu a făcut eforturi pentru a o recupera. S-a căsătorit la 17 ani și doi ani mai târziu a divorțat. A avut probleme din cauza dependenței de alcool. A fost afectat de relația părinților săi care nu a fost una intituționalizată, iar când aceștia au hotărât să se despartă au declanșat o luptă pentru custodia lui Macauly Culkin și pentru averea acestuia.

Liderul trupei Nirvana, Kurt Cobain, a scris ‘Smells like the Teem Spirit’ pentru albumul Nevermind (1991) al trupei, considerat un cântec genial, iar solistul a atins celebritatea. Dar el nu a știut să gestioneze acest succes. Consumul de heroină și problemele de sănătate mentală l-au învins repede, el murind de o supradoză la numai 27 de ani.

Lecția care se desprinde din aceste exemple este evidentă: poți reuși în viață fără talent, dar nu fără disciplină și rațiune. Toate aceste vedete au cunoscut succesul în cariera lor, dar uneori faima și averea sunt prea greu de suportat și din acest motiv se abat din drum.

Alcoolul, drogurile și cheltuielile scăpate de sub control sunt apanaje ale bunăstării și succesului pe care mulți nu le pot refuza. Dar auto-disciplina și conștiința pot ajuta cu adevărat la depășirea tuturor ispitelor, încheie sursa citată. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata