Veniturile Cisco scad pentru al cincilea trimestru consecutiv, acțiunile scad

Cisco Systems Inc a raportat marți o scădere a veniturilor pentru un al cincilea trimestru consecutiv, întrucât clienții întreprinderii au cheltuit mai puțin pe produsele sale de infrastructură de rețea pentru birouri din cauza creșterii lucrărilor la distanță.

Performanța dureroasă a umbrit o prognoză mai bună decât se aștepta pentru veniturile din trimestrul curent și a trimis acțiunile companiei cu 4% mai mici în tranzacțiile extinse. Stocul a crescut cu aproape 8% săptămâna trecută înainte de rezultate.
Directorul financiar, Richard Herren, a declarat într-un apel cu analiștii că unitatea de platforme de infrastructură, ale cărei vânzări au scăzut cu 3% în trimestrul respectiv, a fost cea mai mare lovitură din pandemia COVID-19.

Veniturile totale ale companiei au scăzut ușor la 11,96 miliarde USD în al doilea trimestru încheiat pe 23 ianuarie, de la 12,01 miliarde USD cu un an mai devreme. Analiștii se așteptau la o cifră de 11,92 miliarde de dolari, potrivit datelor IBES de la Refinitiv.

Cu toate acestea, tendința de lucru la distanță a crescut cererea pentru platforma de videoconferință a companiei Webex, rețeaua privată virtuală AnyConnect și produsele de securitate cibernetică.

Veniturile din activitatea de servicii ale companiei au crescut cu 2%, la 3,39 miliarde de dolari.

Cisco a declarat că se așteaptă ca veniturile din trimestrul trei să crească între 3,5% și 5,5%, ceea ce implică un interval cuprins între 12,4 și 12,64 miliarde USD comparativ cu estimările analiștilor de 12,35 miliarde USD.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata