Viktor Orban confirmă introducerea cotei unice în ianuarie 2011

Ungaria va trece la o cotă unică de impozitare a veniturilor începând din ianuarie 2011, a anunţat luni (26 iulie 2010) premierul Viktor Orban la postul public de televiziune, respingând zvonurile apărute în presă cu privire la amânarea implementării noului sistem fiscal.

Câţi ani va dura tranziţia este o altă problemă, a precizat el, potrivit MTI. Liderul executivului de la Budapesta a afirmat că noul sistem va veni în sprijinul familiilor, cu cel mai scăzut nivel de taxare din toate timpurile, urmând să facă din Ungaria cea mai competitivă economie din Europa Centrală.

‘Sau cel puţin vom face un progres important în acest sens’, a subliniat el, adăugând că guvernul va anunţa miercuri noul plan Szechenyi pentru promovarea investiţiilor. Viktor Orban a reiterat faptul că guvernul său a trebuit să lanseze planul de acţiune economică, ce include şi aplicare unei taxe bancare, astfel încât deficitul bugetar al Ungariei pe anul 2010 să nu fie mai mare de 3,8 procente din PIB, în conformitate cu acordul încheiat cu FMI.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata