Vladimir Putin a încălţat patinele şi a jucat hochei pe gheaţă la Soci

Președintele rus Vladimir Putin și-a pus sâmbătă patinele pentru a disputa la Soci o partidă de hochei pe gheață împreună cu vedete ale hocheiului, unele în activitate, altele care deja s-au retras, informează EFE.

Putin a făcut parte din echipa formată din oligarhi, oameni politici și jucători de hochei de renume mondial care s-au retras din activitatea sportivă, care purtau pe tricou numărul 70, o trimitere la recenta aniversare a victoriei armatei roșii asupra Germaniei naziste în timpul celui de-al doilea Război Mondial.

În echipa adversă s-au regăsit jucători de hochei în activitate din liga națională și înalte oficialități ale statului, printre care și ministrul apărării, Serghei Șoigu.

Partida s-a terminat cu 18-6 (9-2 la pauză) pentru echipa lui Putin, șeful statului rus marcând opt goluri. De altfel, Putin a fost cel care a deschis scorul, potrivit presei ruse.

Înaintea jocului, Putin, în vârstă de 62 de ani, a înmânat trofeul ligii nocturne de hochei, „un proiect fantastic care are sute de mii de fani și ar putea avea milioane de susținători în Rusia„. Liderul de la Kremlin, iubitor de schi alpin și de judo, a participat pentru prima dată la un meci de hochei în 2011, când a recunoscut că până atunci nu patinase niciodată. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto; prosport.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata