Vopsele, cumpărături și tunsori: magazinele englezești și puburile în aer liber se redeschid, pe măsură ce blocajele se relaxează

Oamenii au făcut cozi în afara magazinelor din Anglia, luni, pentru a-și elibera febra de cumpărături, iar unii au luat o halbă la miezul nopții sau chiar au efectuat o tunsoare timpurie, în timp ce magazinele, puburile, sălile de sport și saloanele de coafură din Anglia s-au redeschis, după trei luni de închidere.
După impunerea celor mai stricte restricții din istoria timpului de pace al Marii Britanii, prim-ministrul Boris Johnson a declarat că redeschiderea a fost un „pas major” spre libertate, dar a îndemnat oamenii să se comporte responsabil, deoarece coronavirusul este încă o amenințare.

Odată cu răsăritul soarelui, oamenii au făcut cozi în fața magazinului Primark din Birmingham, al doilea oraș al Angliei și în afara JD Sports pe Oxford Street din Londra.

Câțiva oameni s-au aliniat după miezul nopții pentru a ridica o halbă cu alți petrecăreți la Kentish Belle din Bexleyheath, sudul Londrei și la Oak Inn din Coventry, centrul Angliei.
În Warwick, Kelly Boad, proprietarul Hair & Beauty Gallery, i-a acordat lui Sue Butcher o tunsoare, dimineața devreme.

„Sunt sigur că va fi o ușurare imensă pentru acei proprietari de afaceri care au fost închise de atât de mult timp și pentru toți ceilalți este o șansă de a reveni la a face unele dintre lucrurile pe care le iubim și le-am ratat”, a spus Johnson într-o declarație duminică.

„Îi îndemn pe toți să continue să se comporte responsabil și să-și amintească „mâinile, fața, spațiul și aerul proaspăt” pentru a suprima COVID în timp ce continuăm cu programul nostru de vaccinare.”
Sute de mii de companii au fost închise de la începutul lunii ianuarie, când Anglia a intrat într-un al treilea blocaj pentru a opri infecțiile în creștere cauzate de varianta „Kent” a virusului.

O campanie de vaccinare care a oferit o primă doză la peste jumătate din adulți și măsurile de blocare, au redus decesele cu peste 95%, iar cazurile cu peste 90% de la vârful din ianuarie.

Grupul de lobby din industrie, British Retail Consortium, estimează că magazinele din Marea Britanie au pierdut 27 de miliarde de lire sterline (37 miliarde de dolari) din vânzări în trei blocaje, în timp ce 67.000 de locuri de muncă în comerțul cu amănuntul au fost abandonate doar în 2020.
Aproximativ 17.532 de lanțuri de magazine au dispărut de pe străzile mari, centrele comerciale și parcurile de vânzare cu amănuntul din Marea Britanie anul trecut, potrivit datelor compilate de cercetătorul Local Data Company pentru firma de contabilitate PwC.

Cu peste 127.000 de decese, Regatul Unit are al cincilea număr cel mai mare de morți din lume din cauza COVID-19.

Convingerea oamenilor să revină la un fel de normalitate și să înceapă din nou să cheltuiască este cheia recuperării Marii Britanii după ce datele oficiale din luna trecută au arătat că 2020 a fost cel mai prost an pentru economia sa, din mai mult de trei secole.

Magazinele neesențiale, precum magazinele de modă, se vor redeschide luni în Țara Galilor și în Anglia, deși cele din Scoția trebuie să aștepte până pe 26 aprilie.

Pub-urile și restaurantele vor putea servi numai în aer liber începând de luni.

Serviciul în interior nu va fi permis până pe cel târziu 17 mai.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata