Weinstein a fost transferat din spital în închisoare în aşteptarea condamnării

Fostul producător de film american Harvey Weinstein, găsit vinovat de viol şi agresiune sexuală, a părăsit joi spitalul în care a fost internat pe 24 februarie, în aceeaşi zi în care juriul a pronunţat la New York verdictul împotriva sa, şi a fost dus într-o închisoare municipală în aşteptarea sentinţei la 11 martie, informează EFE.

Weinstein, în vârstă de 67 de ani, a fost transferat de la spitalul Bellevue la închisoarea Rikers, unul dintre cele mai mari şi mai periculoase complexe penitenciare din Statele Unite, după ce a fost supus unei intervenţii chirurgicale cardiace miercuri seara.

După ce a fost găsit vinovat de agresiune sexuală în gradul I şi viol de gradul al treilea, infracţiuni pentru care riscă minim 5 şi maxim 29 de ani de închisoare, Weinstein a fost luat în custodia poliţiei în faţa instanţei supreme de stat din New York, dar nu a fost dus la Rikers pentru că a suferit palpitaţii cardiace.

În schimb, autorităţile l-au dus la Bellevue, unde a rămas sub supraveghere strictă, care va continua şi în închisoare, deoarece autorităţile penitenciare doresc să împiedice repetarea cazului milionarului Jeffrey Epstein, potrivit presei locale.

Epstein, acuzat de trafic sexual cu minore, a fost găsit mort în august anul trecut în celula sa, într-o închisoare federală din New York, unde aştepta să fie judecat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata