Yemen: Inundaţii, victime şi pagube la trecerea ciclonului Chapala

28

Ciclonul Chapala, marcat de rafale puternice de vânt și de ploi abundente, a lovit în noaptea de luni spre marți coastele sud-estice ale Yemenului, provocând inundații și pagube și făcând victime, a declarat un ministru, citat de AFP.

„Pagubele sunt enorme, iar pierderile de vieți omenești, regretabile„, a declarat AFP Fahd Kafaën, ministrul pisciculturii și membru al comisiei de monitorizare a activității ciclonului, fără a putea furniza pe moment un bilanț al victimelor.

Vântul sufla cu peste 100 km/oră marți dimineață, iar valuri puternice măturau coastele provinciilor Hadhramaut, Shabwah și Al Mahrah, a precizat ministrul. Imaginile postate pe rețelele de socializare arată cartiere din capitala provinciei Hadhramaut, Al Mukalla, inundate și vehicule complet acoperite de ape.

Trecerea ciclonului, format în Marea Arabiei, s-a soldat cu peste 200 de răniți pe insula Socotra din Yemen, situată la intrarea în Golful Aden.

Furtuna a avut însă un impact foarte limitat în Sultanatul Oman, potrivit autorităților din această țară. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News