Ziua primăverii în Europa

Ziua Primăverii în Europa – Spring Day in Europe, debutează în 2014, la 21 martie, şi este un proiect educaţional lansat de Consiliul Europei atât pentru şcolile din toate ţările membre şi candidate UE, cât şi pentru alte state europene.

Manifestarea îşi propune să aducă Europa mai aproape de tinerii ei cetăţeni, vizând astfel stimularea educaţiei civice. Obiectivul acestei campanii anuale, organizate de European Schoolnet cu sprijinul Comisiei Europene, este, pe de o parte, de a implementa dimensiunea europeană în şcoli, promovând o strânsă interdependenţă între dimensiunea locală şi cea europeană. Pe de altă parte, obiectivul acestei manifestări este de a impulsiona un număr cât mai mare de şcoli să organizeze, pretutindeni în Europa, acţiuni de informare asupra Uniunii Europene şi dezbateri între şcoli din ţări diferite pe această temă, într-un mod inovator şi creativ. Înalţii oficiali europeni consideră important ca tinerii să înţeleagă şi să aibă un cuvânt de spus în discuţiile privind viitorul Europei.

Participarea se realizează în formele şi cu mijloacele dorite de fiecare şcoală în parte: dezbateri organizate cu elevii şcolii ori în colaborare cu elevii de la alte şcoli, discuţii directe ori via internet cu personalităţi implicate în procesul integrării europene, concursuri, expoziţii, dar şi alte activităţi culturale. Este o acţiune complet descentralizată, cu participare voluntară, fără proceduri complicate şi fără implicare financiară.

Campania educaţională, organizată în fiecare an din 2002, pentru a marca Ziua primăverii în Europa, se va desfăşura până la sfârşitul lunii iunie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata