BEI extinde finanţarea pentru IMM-urile româneşti la 1,38 miliarde de euro

 Grupul Băncii Europene pentru Investiții extinde sprijinul pentru IMM-urile din România la 1,38 miliarde de euro, iar potrivit estimărilor peste 5.000 de companii locale vor beneficia de finanţare prin Iniţiativa pentru IMM-uri.

Autorităţile române au alocat suplimentar 150 de milioane de euro prin Programul Operaţional Regional cu cofinanţare prin FEDR ridicând bugetul FESI (Fonduri europene structurale si de investiţii) din cadrul iniţiativei până la 250 milioane de euro.

Împreună cu resursele suplimentare din partea grupului BEI şi a Comisiei Europene, până la 1,38 de miliarde de euro sunt disponibile pentru IMM-urile româneşti.

Au fost semnate noi contracte cu intermediarii financiari români, CEC Bank, BCR, BRD, Libra Internet Bank, ProCredit Bank, Raiffeisen Bank, Unicredit Banca Transilvania şi ING.

Iniţiativa pentru IMM-uri a fost înnfinţată în octombrie 2016 şi este parte dintr-o iniţiativă mai largă a Comisiei Europene şi a Grupului BEI.

„Iniţiativa pentru IMM-uri combină fondurile structurale cu alre resurse al UE şi BEI pentru a pune la dispoziţie împrumuturi pentru 5000 de IMM-uri româneşti, contribuind la crearea de locuri de muncă necesare mediului privat. Acest lucru a funcţionat deja foarte bine în ultimul an, motiv pentru care acum majorăm dimensiunea iniţiativei cu mai mult decât dublul fondurilor alocate anterior”, a declarat Andrew McDowell, Vicepreşedintele BEI.

Ministrul Finanţelor, Eugen Tedorovici a declarat joi, că „mai mult de 2.000 de IMM-uri româneşti au beneficiat de Iniţiativă, fiind deja alocată suma de 500 de milioane de euro”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata