Heiko Maas nu crede că Huawei ar putea participa la devoltarea 5G în Germania

 Ministrul german de externe Heiko Maas și-a exprimat îndoiala că Huawei Technologies ar putea participa la dezvoltarea și construcția rețelei 5G din țară, anunță Reuters.

Ministrul german pune la îndoială participarea Huawei la acumularea 5G

3 MIN CITIȚI

Maas a declarat reporterilor de la Berlin că Huawei era o companie dependentă de statul chinez din cauza legilor securității naționale, ceea ce însemna că Huawei era obligată să transmită informații guvernului.

Prin urmare, Germania dorește să adauge un test de încredere în catalogul de securitate 5G, care până acum a avut în vedere în principal o evaluare a criteriilor tehnice, a spus Maas.

În acest test de încredere, autoritățile germane vor examina dacă o companie este obligată prin lege, în țara sa de origine, să transmită informații și date care ar trebui de fapt protejate, a spus Maas, adăugând: „Acesta este cazul Huawei.”

Comentariile ministrului de externe sunt cel mai puternic semnal transmis de Berlin în privința Huawei. Oficiali guvernamentali au confirmat luna trecută că așa-numitul catalog de securitate prevedea o evaluare a criteriilor tehnice și a altor criterii, dar au spus că niciun vânzător nu va fi blocat, pentru a crea condiții de concurență echitabile pentru furnizorii de echipamente.

Statele Unite au făcut presiuni asupra aliaților săi pentru eliminarea Huawei, cel mai important furnizor de echipamente de telecomunicații, cu o cotă de piață globală de 28%, spunând că echipamentul său dă Chinei posibilitatea să spioneze.

Operatorii germani sunt clienți ai Huawei și au avertizat că interzicerea vânzătorului chinez ar adăuga ani de întârzieri și miliarde de dolari în costuri pentru lansarea rețelelor 5G.

Compania cu sediul în Shenzhen a negat acuzațiile formulate de Washington.

 

HuaweiMASStehnologie 5G
Comentarii (0)
Adaugă comentariu