Soneria in valoare de un miliard de dolari

Amazon plateste pe o sonerie inteligenta pentru usi un miliard de dolari. Este una dintre cele mai mari achizitii facute de compania condusa de Jeff Bezos.

Americanii au platit mai mult doar pentru lantul Whole Foods – 13,7 miliarde de dolari cat si pentru retailerul online de incaltaminte Zappos – 1,2 miliarde de dolari.

Cele mai recente date aratau ca startup-ul Ring cumparat acum de Amazon valoreaza in jur de 760 de milioane de dolari, dar iata ca a fost cumparat cu o suma mult mai mare.Soneria Ring e dotata cu o camera video transmite proprietarului, prin intermediul unui aplicatii pe telefon, cine se afla la uşa. In acest fel, acesta poate decide sa deschida sau nu.

Amazon isi intareste asadar prezenta in domeniul securitatii caselor, isi pregateste un sistem conglomerat propriu pentru a putea livra produsele direct in interioul locuintelor. A incheiat deja parteneriate cu producători de sisteme de inchidere a usilor şi, recent, a cumparat si camera de supraveghere Blink – care poate fi amplasata oriunde.

Sistemul foloseste acum comenzile vocale ale asistentului Amazon – Alexa – si poate functiona cu doar o pereche de baterii pana la 2 ani – pentru ca se activeaza doar bazandu-se pe senzorii de miscare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata