Ce trebuie să știi înainte de a da un imobil spre închiriere în București

53

Ai cumva de dat un imobil spre închiriere în București? Trebuie să acorzi o atenție foarte mare, ca nu cumva să ai anumite neplăceri, deoarece închiererea unei proprietăți este destul de riscantă în România de azi.

Pentru persoanele care caută să închirieze în București, există și o variantă mai amplă. Așadar, prețul este primul aspect care face diferența deoarece cea mai ieftină garsonieră se închiriază începând cu 200 de euro lunar. Iar prețul pentru chirie în București crește odată cu numărul de camere, cu îmbunătățirile sau zona în care este situat imobilul.

De ce este important să ceri garanție pentru chiria în București

Garanția este necesară în toate contractele de închiriere în străinătate. La noi în țară, nu era absolut necesară, până de curând. În cele din urmă, toți cei care oferă imobile spre închiriere în București o consideră un minim de siguranță. Și asta deoarece sunt multe persoane care s-au trezit cu diverse datorii după plecarea chiriașilor. Uneori au trebuit să renoveze apartamentul după plecarea chiriașilor. De obicei, garanția înseamnă suma pentru chiria pe 2-3 luni. Iar chiriașul trebuie să plătească la semnarea contractului de închiriere. Dacă nu au fost făcute daune, garanția îi este restituită chiriașului la plecare. Cu toate acestea, bunurile puse la dispoziție de către proprietar valorează mult mai mult. Cu toate acestea, pentru cei care își doresc chirie în București, este o cale de a fi responsabili.

Închiriezi de unul singur?

Mulți dintre proprietari preferă să își administreze de unii singuri imobilele pentru chirie în București. Și nu vor sprijin de specialitate nici măcar pentru publicitate, nici pentru vizionarea imobilelor, nici pentru contractele de închiriere. Într-un fel este avantajos să nu apelezi la vreun agent imobiliar, dacă ai cunoștințe despre legislația în vigoare. Site-urile de publicitate imobiliară sunt foarte bune, deoarece îți pot promova imobilul profesional, fără niciun pic de efort. Doar că neplăcerile pot apărea în clipa vizionărilor. Asta deoarece niciodată nu știi cine îți intră în casă. Iar tu, în calitate de proprietar, trebuie să știi ce atitudine să adopți, în așa fel încât potențialul chiriaș să se simtă în largul său în prezența ta și ca acasă în spațiul pe care îl oferi spre închiriere.

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online