Cum alegi zona potrivită din București când vrei să cumperi un apartament

A sosit momentul să îți cumperi propria locuința și vrei să faci cea mai bună achiziție atât pentru tine cât și pentru familia pe care o ai sau pe care intenționezi să o întemeiezi în viitorul apropiat. Ofertele imobiliare din București sunt numeroase,  iar în această perioadă sunt numeroase case și apartamente de vânzare.

La o simplă căutare apartamente Bucuresti pe un site de anunțuri imobiliare îți vor fi prezentate zeci de proprietăți.  Dar cum vei face cea mai bună alegere?  În București, alegerea zonei sau cartierului nu este însă foarte ușoară, așadar ține cont de următoarele sfaturi care te vor ajuta să faci alegerea potrivită:

Vizitează zona

O plimbare la pas, prin cartierul pe care îl ai în vizor, poate fi mai mult decât utilă. Acest lucru îți va permite să simți mai bine atmosfera din acel loc, să treci pe lângă oameni și chiar să intri în vorbă cu locuitorii acelui cartier. Când mergi pe jos ai cum să vezi cât de curat este cartierul, precum și alte detalii care te vor ajuta să îți faci o imagine de ansamblu cât mai clară despre zonă. Încearcă să ajungi de mai multe ori în zonă, la ore diferite și în zile diferite. Analizează starea în care sunt imobilele din jur, dacă există sau nu spații verzi și dacă acestea sunt îngrijite.  Observă dacă oamenii de pe stradă stabilesc contact vizual când treci pe lângă ei, iar dacă acest lucru se întâmplă înseamnă că ai ajuns în mijlocul unei comunități prietenoase și sigure. La fel de important este să îți dai seama care este stilul de viață al celor care locuiesc acolo. Sunt familii tinere cu copii, sunt mai mult tineri care locuiesc singuri, ori persoanele în vârstă sunt preponderente. Vezi cum arată traficul în zonă și cât de liniște este pe străduțele secundare.

Cât durează să ajungi la muncă sau la școală

Acesta este un aspect care îi preocupă pe toți cei care pornesc în căutarea unei locuințe, în București. Timpul petrecut în trafic este din ce în ce mai mare și orele pierdute în mașină sau în transportul public pot fi și mai multe, atunci când casa se află departe de locul de muncă sau de școală copiilor. Pentru a verifică acest amănunt, este important să faci câteva teste la orele de vârf sau în intervalele orare care te interesează.

Transportul public

Pentru cei care folosesc transportul în comun, accesul rapid la mijloacele de transport public este foarte important. Acesta trebuie să fie aproape de casă, să existe linii directe către locurile de interes sau să fie cât mai multe alternative pentru ca deplasarea să fie rapidă.

Școlile

Felul în care arată școlile din zonă te ajută să îți faci o idee mai aproape de adevăr despre întregul cartier. Cei care au copii se vor uita cu precădere, înainte de multe alte detalii, la unitățile de învățământ din cartier.  Cu siguranță părinții se vor uită dacă școala din cartier este un loc curat, spațios, dar și cu profesori dedicați și elevi care obțin rezultate bune la învățătură. Standardele pe care le oferă școala din cartier influențează decizia de achiziție sau nu a unei locuințe în zona respectivă.

Cum se va dezvolta zona

Investițiile care urmează să se facă în zonă, ce anume se va dezvolta în respectivul cartier sunt alte detalii importante. Informațiile de acest fel sunt de cele mai multe ori disponibile online. Este important să știi care sunt planurile de dezvoltare și potențialul pe care îl are zona, apoi să te decizi dacă acel loc este potrivit pentru tine și familia ta.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata