Inchiriem, cumparam sau ne construim propria casa?

Atunci cand decideti sa va mutati, cu siguranta cea mai importanta evaluare de facut este cea referitoare la achizitionarea, inchirierea sau chiar construirea unei anumite proprietati. Acesta este un pas important de facut, care va influenta cu siguranta viata unei persoane. De aceea, trebuie sa cantariti bine avantajele si dezanvantajele modului in care obtineti o noua locuinta.

 

Cumpararea unei case sau a unui apartament este considerata mai mult o sursa de investitii, care este, prin urmare, mai sigura si mai buna decat inchirierea. Cu toate acestea, toate aspectele referitoare la impozitare, intretinerea proprietatii si costurile care decurg din aceasta nu sunt evaluate. Din acest motiv, una dintre cele mai importante intrebari este: poate fi cumpararea alegerea potrivita?

 

Cand vine vorba de cumparare, realizarea unui plan pe termen lung este cu adevarat dificila. Preturile proprietatilor cersc si ratele dobanzilor la creditele ipotecare de asemenea. Uneori, cumpararea nu este cea mai buna alegere, decat daca dispuneti de acesti bani cash. De aceea, a opta pentru apartamente de inchiriat poate fi cea mai buna solutie.

 

Tinerii de pana la treizeci si cinci de ani vor sa plece de acasa, dar nu isi pot permite sa-si cumpere singuri o locuinta, atat pentru ca banii lipsesc, cat si pentru ca jobul nu ofera intotdeauna siguranta si necesita multe sacrificii. In acest caz, cumpararea poate fi o risipa inutila de bani si un efort mult prea mare. Cei care, totusi, decid sa cumpere un apartament, stiu ca acesta va fi proprietatea lor, asupra careia pot decide intr-un mod complet arbitrar, sa efectueze orice tip de renovare, fara a fi nevoie sa ceara nimic proprietarului casei.

 

Totusi, pentru tineri, inchirierea poate fi cea mai avantajoasa solutie daca acestia nu au imediat o anumita suma de bani. Daca alegeti sa inchiriati, banii castigati ar putea fi folositi diferit. Dar nu numai atat! Puteti alege calea “carpe diem” si sa va alocati banii pentru vacante sau alte activitati placute, mai degraba decat sa platiti credite ipotecare timp de cel putin douazeci de ani. Inchirierea permite o versatilitate mai mare cu privire la evenimentele din viata. Deci, daca familia devine mai mare, va fi mai usor sa va mutati in alta acasa. Acelasi lucru este valabil si pentru munca. Daca cineva necesita un transfer, cu o chirie, va fi mai usor sa schimbe orasul si viata. Acest lucru nu poate fi facut cu ipoteca.

 

Totusi, daca va doriti sa aveti proprietatea voastra, la moda etse acum sa achizitionati un https://www.storia.ro/vanzare/teren/ si sa va ridicati propria casa, asa cum o visati. Daca nu va grabiti, aceasta poate fi construita treptat si, la final, veti avea o proprietate unica, realizata dupa propria personalitate. In plus, cu o casa pe propriul teren, aveti si mai multa libertate decat intr-un bloc de apartamente.

 

In concluzie, ce este mai convenabil? Consideram ca a decide daca este mai convenabil sa inchiriati, sa cumparati sau sa construiti este ceva care implica doar persoana care se confrunta cu aceasta alegere. Deci oricare ar fi alegerea, daca va face fericit, atunci este decizia corecta. Important este sa aveti acel loc in care sa va simtiti bine, relaxat si…acasa!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata